Ce inseamna, de fapt, eTwinning? Va rugam, raspundeti…

Echipa NSS Romania incearca sa inteleaga si sa stabileasca impreuna cu eTwinninerii romani ce inseamna eTwinning pentru cadrele didactice, pentru elevi, pentru scoala.
In acest scop, o echipa formata din specialisti ai Institutului de Stiinte ale Educatiei si ai Centrului pentru Inovare in Educatie – TEHNE a elaborat un chestionar de 30 de minute care se adreseaza cadrelor didactice inscrise pe portalul etwinning.net si care au avut cel putin o participare intr-un proiect colaborativ online.
Va invitam sa accesati chestionarul si sa raspundeti la intrebarile colegilor nostri la adresa: http://etwinning.ro/chestionar-2012/

IMPORTANT!
In luna noiembrie, o mare parte din rezultatele statistice vor fi puse la dispozitia dvs. pentru a le utiliza in elaborarea de articole si prezentari.
Participarea unui numar mare de respondenti este importanta. Va rugam sa distribuiti linkul la chestionar si altor cadre didactice participante in eTwinning.

Atelierul de formare profesionala eTwinning – Poitiers, Franta, 16-18 noiembrie 2012

Atelierul va reuni aproximativ 80 de cadre didactice din intreaga Europa si se va axa pe modalitatile in care eTwinning poate contribui la consolidarea metodelor de predare a limbilor straine, pe valoarea pedagogica a mijloacelor audio-video in cadrul parteneriatelor scolare online si asupra modului in care acestea pot fi utilizate in activitatile de comunicare orala, sincron sau asincron, realizate alaturi de elevi.
NSS Romania ofera doua invitatii de participare la acest atelier de formare.

Cadrele didactice care au derulat in decursul anului scolar 2011-2012 proiecte eTwinning in limba franceza sunt invitate sa aplice pentru obtinerea uneia dintre cele doua invitatii.

Pentru a participa, va rugam sa verificati conditiile de eligibilitate, sa completati formularul de candidatura (clic pentru a descarca formularul de candidatura) si sa il trimiteti inainte de termenul limita, prin email, echipei eTwinning Romania – campanie.etwinning@gmail.com.
Costurile de transport, cazare si masa vor fi suportate de Centrul national eTwinning Romania. Informatii detaliate legate de decontul transportului vor fi incluse in scrisoarea de invitatie.
Termen de primire a aplicatiilor: 16 octombrie 2012.

Criterii de eligibilitate
Candidatii eligibili trebuie:

  • sa cunoasca limba franceza (limba de lucru a atelierului);
  • sa fi derulat in anul scolar 2011-2012 un proiect eTwinning in limba franceza pe care sa il prezinte in formularul de candidatura;
  • sa aiba competente de utilizare a tehnologiei informatiei si comunicarii (TIC);
  • sa aiba capacitatea de a concepe si desfasura proiecte eTwinning cat mai creative si relevante pentru elevi;
  • sa nu fi beneficiat de o alta finantare eTwinning in ultimii 3 ani (de ex., ateliere europene)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>